מהו קנאביס רפואי
קנאביס הוא סוג של צמח חד-שנתי וחד-מיני ממשפחת הקנאביים (Cannabaceae) בעל סגולות רפואיות ייחודיות. מקורו ככל הנראה באזור שמצפון מערב להרי ההימליה וכולל שלושה טיפוסים מוכרים: סטיבה, אינדיקה, הייבריד. 
 
הקנאביס הרפואי מתייחס לחלקי הצמח המיועדים למרפא, כאשר האיכות הרפואית נקבעת על ידי מספר גורמים: 
אופן הגידול, שמירה על רמת אחוזים גבוהים של חומרים פעיליםבקרה ואיכותהשבחת זנים תוך בדיקות מעבדתיות שוטפות ובעיקר התאמה וייעוד זנים למחלות וסימפטומים שונים.
 
תכשירי תיקון עולם מיועדים לשיכוך כאב, שיפור איכות השינה, שיפור תיאבון, מניעת בחילות והקאות, שיפור מצבי דלקת, הקלה על אי שקט (אגיטציה), הקלה במחלות שגרוניות (ראומטיות), הקלת רעד (כולל מחלת פרקינסון), הפחתת חרדה, טיפול במצבי פוסט טראומה ואוטיזם.כמו כן נמצאה השפעה חיובית על לחץ תוך עיני, מניעת עוויתות והתכווצויות (ספסטיות).
מהתנ"ך, דרך מצרים העתיקה, ועד המלכה ויקטוריה – לאורך ההיסטוריה יש עדויות רבות לשימושים רפואיים בצמח הקנאביס. עד לשנות ה- 30 של המאה הקודמת תרופות אשר הכילו תמציות של הצמח היו חלק מהפארמקופיאה העולמית, רק ב- 1937 הופסק השימוש הרפואי בקנאביס בארה"ב. באירופה השימוש הרפואי במוצרי הקנאביס נמשך עד תחילת שנות ה- 70.
 
בצמח קיימים 462 חומרים, ביניהם זוהו יותר מ - 113 קנבינואידים, פלוונואידים, וטרפנואידיםבגוף האדם קיימים קולטנים (רצפטורים) שקולטים את הקנבינואידים ומגיבים אליהם.
 
הקנבינואיד, הרכיב הפעיל, המוכר ביותר הוא ה- THC , שזוהה ובודד לראשונה בשנת 1964 במכון וייצמן על ידי פרופ' יחיאל גאוני ופרופ' רפאל משולם - חתן פרס ישראל על חקר הקנביס. בשנים האחרונות גובר השיח והמחקר סביב רכיב ה- CBD שאינו פסיכוטרופי ובעל סגולות מרפא רבות כגון אנטי דלקתיות ומניעת פרכוסים.
 
זנים שונים של קנאביס מכילים אחוזים ויחסים שונים של החומרים הפעילים ולכן משפיעים באופן שונה על מחלות וסימפטומים שונים.
 
הקנבינואידים העיקריים בצמח הם: CBG, CBD ,CBN, THC  
 
בקרת איכות ותנאים אופטימליים לקנאביס רפואי:
מתקני הגידול של תיקון עולם מנוהלים בסביבה מפוקחת ומבוקרת עם הקפדה ללא פשרות על איכות התוצר המוגמר.
 
 
ב -2012 הוענק לחברה תו תקן, הראשון בסוגו, ISO 9001 בתחום הגידול, הייצור, המכירה, הפצת קנאביס רפואי, והדרכת מטופלים.
 
 
 
 
 
 
ב - 2013 הוענק לחברה תו תקן HACCP בתחום ניהול מערכות בטיחות המזון.
 
 
                                              
 
 
 
 
 
 
 בשנת 2015 הוענק לחברה תו "כחול לבן - מיוצר בישראל" על כלל המוצרים והתכשירים של החברה.      
 
 בשנת 2015 הוענק לחברה תו G.A.P -"תנאי גידול נאותים" במתקני הגידול של החברה